צרעות

צרעות צרעות רכשו לעצמן מעמד של חרק עוין ומפחיד, ובצדק. צרעות מפחידות לא רק אנשים הרגישים לעקיצות, כי אם כלל האוכלוסייה החוששת מהימצאותן בקרבת אזור המגורים. בחקלאות היחס לצרעות הוא אמביוולנטי ומשתנה בהתאם לסוג הצרעה עליה מדובר. ישנם סוגי צרעות הניזונים מחרקים שונים או מטילים בגופם ביצים. סוג זה של צרעות מובא לעיתים כהדברה ביולוגית לחקלאות ומסלק את החרקים המזיקים לגידולים. מהצד השני, ישנם סוגי צרעות המטילים ביצים בתוך צמחים, דבר המזיק באופן קשה ביותר לגידולים חקלאיים, עד כדי פסילה של מטעים שלמים. לאנשים שאינם חקלאיים אין הבדל בין סוגי הצרעות והם רוצים להעלים את כולם מסביבתם ללא יוצא דופן, אך כדאי להכיר אותם מעט קודם.

צרעות – כל הסוגים הקיימים בישראל

צרעה גרמנית

צרעה גרמנית בונה קן במחילה בתוך האדמה או בין סלעים. הצרעה חיה בקן שנראה אפור מבחוץ, מאחר והחומר שממנו הוא עשוי נעשה בידי הצרעה עצמה. הצרעה הגרמנית טוחנת מזון ומערבבת אוו עם רוק, ומהחומר האפרפר שנוצר היא מקימה את ביתה. העקיצה של הצרעה הגרמנית אינה נחשבת לקטלנית לאנשים שאינם רגישים לעקיצות דבורים, אך מספר עקיצות ביחד יכולות לגרום למצבים מסובכים כגון הלם אנפילקטי.

צרעה מזרחית

הצרעה המזרחית פעילה בעיקר בחודשי הקיץ ובחודשים חמימים יותר. בשאר הזמן מסתתרת מלכת הצרעות עם מלכות נוספות במקומות מוגנים מקור ותנאים קיצוניים אחרים. הצרעה המזרחית נחשבת לזן המוכר ביותר של צרעות החיות בארץ והיא נפוצה בכל האזורים האקלימיים במדינה. הצרעות הבוגרות ניזונות בעיקר מדבש וצוף פרחים, אך הזחלים אוכלי בשר. את הבשר משיגים הזחלים דרך צרעות פועלות שהורגות חרקים ומביאות את גופותיהם לתוך הקן. את החרקים המתים קורעות הצרעות לחתיכות ובהם מאכילות את הזחלים.

צרעת הפלך

צרעת הפלך קיבלה את שמה עקב צורת הפלך שנמצאת על בטנה. צרעת הפלך נחשבת לנפוצה בכל הארץ ומתגוררת בכל תנאי שטח. את הקן של צרעת הפלך בונות מספר מלכות בשיתוף, כאשר מיד לאחר סיום הבנייה מתחיל קרב שלטוני. המלכה החזקה ביותר מנצחת, מבריחה את שאר המלכות ומטילה את ביציה בתוך הקן.

צריכים הדברת צרעות? חייגו אל אבי המדביר: 054-4386025


מידע נוסף שיכול לעניין אותך

Call Now Button