צרצר הבית

צרצר הביתצרצר הבית זכה לשמו בשל קול הצרצור החזק שהוא משמיע. קול הצרצור נוצר כאשר הצרצר הזכר מחכך את כנפיו הקדמיות זו בזו ויוצר קול חיכוך ביניהן. צרצר נקבה אינה מסוגלת להשמיע את קול הצרצור והזכרים מתחרים ביניהם על השמעתו. צרצר הבית מסוגל להשמיע שני סוגי צרצורים אשר נשמעים ברחבי השטח שבו הוא נמצא. קול צרצור חזק מיודע למשוך את הנקבה לעבר הזכר ובאותו הזמן להרחיק את שאר הזכרים מהאזור. קול הצרצור החלש נועד לנקבה מתקרבת, כדי לא להפחידה ולהרתיעה עם קול צרצור חזק מדי. לבני אדם שני סוגי הצרצורים נשמעים כמטרד, ומכאן בא הרצון לבצע הדברה של צרצר הבית.

צרצר הבית – המידע שכדאי לדעת

דרכי תנועה

צרצר הבית הוא בעל כנפיים, אך עיקר התנועה שלו היא בקפיצות ובהליכה על הקרקע. מטרת הכנפיים היא רק להאריך את אורך הקפיצה ולא לתעופה עצמאית.

תנאי מחייה

צרצר הבית זקוק לתנאים של חום ולחות כדי להתקיים. מסיבה זו צרצר הבית פעיל אך ורק בעונות חמימות יותר, כך שבחורף לא אמורים להיות בסביבת הבית צרצרים כלל. בתוך הבית יעדיפו הצרצרים להיצמד לאזורים חמים יותר כמו תנורים, מנועי חשמל ומתחת למיטות.

רבייה והתפתחות

נקבת צרצר הבית מטילה בכל הטלה בין שבעים למאה ארבעים ביצים. לנקבה יש צינור הטלה ארוך ומיוחד ובעזרתו היא יכולה לנעוץ את הביצים במקומות מוסתרים היטב ולהגן עליהם. הנקבה מטילה כל ביצה בנפרד וכך מעלה את הסיכויים לדור המשך גם במקרה ובו חלק מהביצים לא בוקעות. כל אחת מהביצים חייבת תנאי לחות ורטיבות מינימאליים, אחרת הביצה לא בוקעת לעולם.

אזורי תפוצה

צרצר הבית נחשב לאחד החרקים הנפוצים בארץ, והוא נמצא בכל חלקיה. ניתן למוצאו כמעט בכל מקום בארץ, כל עוד מתקיימים תנאי האקלים הנכונים לגידולו והתרבותו.

נזקים לאדם

צרצר הבית לא מוכר כמעביר מחלות לבני אדם או כגורם נזקים סביבתיים למזון. הטרדה היחידה היכולה להתקיים כתוצאה מקיומו של הצרצר בקרבת הבית היא הצרצור שהוא משמיע. הצרצור עלול לגרום לרעשים בלילות ולשעות ללא שינה לאנשים בעלי שינה קלה ורגישה.

רוצים להדביר את צרצר הבית בסביבתכם? לחצו כאן
 או צרו קשר עם אבי המדביר: 054-4386025


מידע נוסף שיכול לעניין אותך

Call Now Button